Nu finns det en GEDCOM-fil med personer och släkter från Morlanda som går att importera till valfritt släktprogram. Denna version innehåller ca 36 000 personer och 5300 familjer.
Filen heter morlrevt.ged och har komprimerats till en fil kallad morlrevt.zip. För att använda filen måste den först sparas på hårddisken och därefter dekomprimeras. Därefter importeras gedcom-filen till släktforskningsprogrammet. Jag använder winzip för dekomprimeringen samt släktprogrammet “Min släkt” som finns i en gratisversion på www.dannbergsdata.se

Personregistret med 36000 personer finns dels som en XL-fil dels som en pdf-fil. Registret får anses vara ganska komplett vad gäller antalet individer och födelseuppgifter. Kompletteringar måste dock göras av boupptecknings- och dödnotiserna mellan 1810-1947. Här skulle jag vara tacksam ifall någon eller några läsare systematiskt kunde gå igenom berörda källor och komplettera registret. Hör av er ifall ni har tid och lust att hjälpa till.

Familjeregistren är klara fram till 1840 för samtliga gårdar och fiskelägen. För Mollösund, Edshultshall, Käringön, Grundsund samt 4:de roten finns uppgifter fram till 1860. Förhoppningsvis kommer samtliga platser att vara kompletterade fram till år 1860 under innevarande år.

Vill också uppmana alla läsare att använda detta forum och skriva in frågor och kommentarer !

Hälsningar Rolf Berlin